Pastacıdan

Makaron

Makaronun Tarihçesi

Makaron, İtalyan maccherone veya “ince hamur” kelimesinden türetilmiştir. Bilinen ilk makaronun tarihi Orta Çağ’lara dayanır. O zamanlar makaron; badem, yumurta akı ve şekerden yapılan; dışı gevrek, içi yumuşak bir tatlıydı. Makaronun çıkışı Fransızlar’da olsa da, Venedik manastırlarında 8. yüzyıldan beri yapılan bu tatlıyı İtalya’dan Fransa’ya getiren Catherine de Medici’ydi. Şekli nedeniyle o zamanlar makarona “Rahip Göbeği” denirdi.

Makaronun ilk yazılı tarifi 17. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmış ve sonraki tarifler bu ilk tarife göre şekillenmiştir. Makaronun bu kadar fazla tarifinin olmasının sebebi, pişirirken kabuğunun kolay kırılıp deforme olmasından kaynaklıdır. Çok hassas ve narin bir tatlı olan makaron; badem unu, yumurta akı ve şeker karışımı ile yapılan bir Fransız kurabiyesidir. Pürüzsüz, hafif ve lezzetli makaron yapmanın sırrı iki beze arasının ganajla dolgu yapılmasıdır.

Makaron Nasıl Bu Kadar Popüler Oldu?

Makaronun bugünkü popülerliğine ulaşması aslında 18. yüzyıl sonlarına dayanır. 1792’de Nancy’deki iki Karmelit rahibe Fransız Devrimi sırasında hayatta kalabilmek için makaron pişirip satmaya karar verdi. Bu sayede “Macaron Kardeşler” olarak tanındılar. 1952’de Nancy şehrinde iki rahibeyi onurlandırmak için makaronları ürettikleri yerde onların adına bir makaroncu açıldı.  Zamanla Fransa’nın farklı bölgeleri de tarifi lokal bir tatlı olarak kabul etti. Ancak bugün bildiğimiz şekliyle, iki mereng arasında pürüzsüz aromalı bir dolgu ile yapılan makaron, Fransız başkentinin bir eseriydi. 1830’larda Parisli şekerlemeciler Ladurée tarifi olan “Macaron Parisien”i dünya ile tanıştırdı.

Makaron Nasıl Yapılır?

Yumurta akları uzunca çırpılır ve ardından inceltilmiş badem unu, pudra şekeri ve tatlandırıcılar, sönmesini ve ceplerin kurumasını önlemek için beze içine dikkatlice katlanır. Hamur daha sonra bir hamur torbasına koyulur ve genellikle bir silikon hasır üzerinde düz, yuvarlak daireler halinde sıkılır ve doğru derecede pişirilir. Soğuduktan sonra, kurabiyeler reçel, meyve lor, çikolata ganaj veya buttercream gibi dolgularla eşleştirilir.

Genellikle canlı gıda boyasıyla renklendirilerek hazırlanır. Ahududu, çikolata, çilek, mango, Antep fıstığı, vanilya, kahve, limon gibi tatlarda yapılabilir ve görsel şölen ile servis edilir. Rengarenk, lezzetli mi lezzetli tadına doyamayacağınız makaronlar kahvenizin yanına çok yakışacak.

Pastacıdan uygulamasını aşağıdaki linklerden hemen indirip, giriş yaparak, en seçkin şeflerin en güzel makaronlarından sipariş oluşturun. Kahveniz soğumadan biz size getirelim. 🙂

Afiyet olsun…

Hemen İndirin, Sipariş Verin